Sång för Kassandra premiär 23 november 2017 på teater trixter

Det här vill jag gärna att ni kommer och ser!

Jag har länge velat göra något antikt drama och nu har Maria (och jag) skrivit ett drama ihop.

Jag är väldigt glad för det. Går att läsa mer om föreställningen på Trixters Hemsida

www teatertrixter.se men såhär står det i pressutskicket:

      

Maria Hörnelius och Mirja Burlin har tagit sig an den grymma och våldsamma berättelsen; myten om Kassandra, inspirerade av bland  andra den nobelprisnominerade författaren Christa Wolfs bok;Kassandra (1984)  Kassandra som blev åtrådd av guden Apollon och av honom skänkt siargåvan – förmågan att se in i framtiden. När Kassandra sedan avvisar Apollon dömer han henne till att aldrig bli trodd. Genom seklerna ropar Kassandra till oss, varnar oss för olyckor men för en sårad manlighets skull är det ingen som hör eller tar henne på allvar.

 I höstens uppsättning av Hörnelius & Burlins Kassandra på Teater Trixter undersöks detta tidlösa och samtidigt högst aktuella fenomen –att vara sanningssägare men inte bli trodd. Att se vad som komma skall men bli avfärdad som tokig, bli förringad och tillintetgjord. 

Premiär 23 nov kl 19.00 därefter spelar vi tors-sönd

På scen som Kassandra: Mirja Burlin

För musiken svarar David Sperling Bolander som även spelar Kören och alla övriga roller.

TEATER TRIXTER , ANDREÉGATAN 13,  413 27 GÖTEBORG

     www.trixter.se                                info@trixter.se